d
Camper Living logo


Børn på ferien

Pexels Pixabay 220455

Drømmer du om at køre med familien på ferie i en autocamper, men er i tvivl om, om det er noget for børnene. Hvad med den lange køretur? Vil de råbe og skrige hele vejen? Hvad skal de lave? Hvad så når de bliver sultne eller skal tisse?

Med baggrund i personlige erfaringer med børn og autocampere kan vi gøre alle ovennævnte bekymringer og spørgsmål til skamme. At tage på ferie i en autocamper er faktisk rigtig nemt med børn og rigtig børnevenligt - og de vil med garanti danne nye venskaber på campingpladsen. 

Du har hele tiden både mad, drikkevarer og toilettet ved hånden; sågar også sovepladsen. 

 

Forbered barnet/børnene inden ferien. Fortæl dem, at I skal køre på ferie i år, men at ferien allerede starter, når I sætter jer i camperen. Ved I allerede nu, hvor turen går hen, eller at I måske skal besøge en Zoologisk Have på vejen, så fortæl dem det - forventningens glæde er ofte den største. Afhængig af børnenes alder kan I inddrage dem i forberedelserne, høre deres forslag til eventuelle seværdigheder samt få dem til at hjælpe med at pakke deres egne tasker. På den måde kan de allerede inden turen mærke den positive og hyggelige feriestemning.  

Som i næsten alle situationer med børn - jo mere rolige forældrene er omkring det, des mere afslappede er børnene i det. 

Mangler du stadigvæk den sidste overbevisning om, at det hele nok skal gå?

Herunder finder du et par ideer til underholdning på turen, men også forslag til et par snacks der er nemme at have med og som med garanti vil bringe et smil på læben. 

 

Underholdning:

  • Landkort - Kender I ruten på forhånd? Så kan det være til stor interesse for barnet (afhængig af barnets alder), at I printer et kort og indtegner ruten - og eventuelle pause- og overnatningssteder, såfremt I kender dem allerede
  • Bilbingo - ...
  • Tælleleg - "Den gode gamle". Tæl enten broer, røde biler eller andet. Hav evt. en lille præmie til vinderen
  • Små gaver - Uanset barnets alder er små indpakkede gaver altid sjove. Køb et par 10/20 kroners gaver, pak dem ind og lad barnet åbne fx én i timen. Dels går tiden med at åbne pakkerne, dels kan gaven være lidt legetøj der kan bruges i bilen, en malebog, et spandesæt til stranden I skal besøge, små snacks eller andet - kun fantasien sætter grænser
  • Lagkagediagram - Tegn en cirkel på et stykke papir. Alt efter hvor mange "bidder" I inddeler køreturen i, fx 8 timer på en dag, så inddel cirklen i 8 lige store dele. Når den første time så er gået, farvelægger barnet det første felt, efter den anden time et felt mere osv. På den måde kan selv det mindre barn følge med i, hvor langt I er fra dagens destination. 

 

Snacks:

  • Smoothieposer - købte eller hjemmelavede er nemme at medbringe og et hit blandt de fleste børn
  • Drikkedunk barnet selv kan åbne og lukke, så du undgår at de får trykket på brikjuicen eller væltet glasset med sodavand under kørslen